Canon LEGRIA HF S-series

Eerder deze week schreven we al over de lancering van de Canon Legria HF R serie. Daarnaast heeft Canon ook de Legria HF S serie geïntroduceerd. De nieuwe HF S serie is een collectie superieure Full High Definition (HD) camcorders die is ontworpen voor als je een filmmaker of gevorderde videoamateur bent. De binnenkort beschikbare modellen zijn de HF S21, HF S20 en de HF S200.

De Legria HF S serie biedt een unieke set functies en mogelijkheden die zorgen voor een uitzonderlijk hoge videokwaliteit. Elk model combineert de toonaangevende Canon imaging technologie met geavanceerde handmatige bediening, zodat alles aanwezig is om perfecte HD-movies te maken.

Dankzij het Canon HD Camera System met een 8 Megapixel Full HD CMOS sensor, Canon HD Video Lens (10x optische zoom) en de DIGIC DV III beeldprocessor, bieden Legria HF S serie camcorders het allerbeste in HD-beeldkwaliteit. Daarnaast kunnen alle modellen haarscherpe, detailrijke AVCHD opnamen maken met 24 Mbps. Stabiele, trillingsvrije opnamen bij maximale zoom zijn mogelijk dankzij een nieuwe Powered Optical Image Stabilizer (OIS). Deze kun je handmatig inschakelen en werkt samen met Canons bestaande Dynamic Optical Image Stabilizer systeem voor extra reductie van beeldtrillingen.

De modellen in de Legria HF S serie zijn uitgevoerd met een nieuw hexagonaal diafragma dat is voorzien van zes lamellen. Dit zorgt voor fraaie achtergrondonscherpte bij videobeelden of digitale foto’s waar een korte scherptediepte wordt gebruikt. De geluidsmogelijkheden sluiten aan bij de superieure videoprestaties. Elk model is voorzien van een ingebouwde Auto Microphone Attenuator. Deze zorgt dat het geluid tijdens filmen op de juiste wijze wordt vastgelegd en biedt je de mogelijkheid om het volume handmatig te regelen. Aansluitingen voor microfoon en hoofdtelefoon maken de set geavanceerde audiokenmerken compleet.

De modellen in de nieuwe Legria HF S serie behoren tot de eerste Legria camcorders met nieuwe touch-technologie op basis van een 922.000 dots tellend 8.8 cm (3.5) LCD touch-screen. Het scherm van de Legria HF S serie is met 3,5 inch groter dan elk eerder Legria scherm en biedt vier keer meer details, vier keer meer contrast en geeft 100% van het opgeslagen beeldmateriaal weer. Deze combinatie maakt filmen nog gemakkelijker, van compositie tot scherpstelling. De nieuwe Touch Focus, Touch Exposure en Touch Tracking functies stellen je in staat om snel en eenvoudig videobeelden vast te leggen. De unieke gebruikersinterface biedt schuivende instelschalen die een alternatief vormen voor het handmatig aanpassen van diafragma, sluitertijd en belichting.

Naast een nieuwe manier van bediening, zorgt het LCD touch-screen ook dat beeldmateriaal snel kan worden opgespoord en bekeken. Miniaturen van movies kunnen worden bekeken door eenvoudigweg van de ene pagina naar de volgende te schuiven, terwijl het opvallende 3D Flip View het gemakkelijk maakt om videoclips te vinden in grote bibliotheken vol videomateriaal.

De Legria HF S serie biedt je een aantal interessante mogelijkheden als je de beste kwaliteit wilt maar ook de voorkeur geeft aan ” Point and Shoot” modellen. Net als de HF R serie beschikt de Legria HF S serie over de Smart Auto mode, Video Snapshot mode en Pre Rec mode. Daarnaast kun je met deze modellen ook gebruik maken van de Easy Web Upload software om je filmpjes naar YouTube te kunnen zetten. Met de Canon DW-100 DVD brander kun je het beeldmateriaal ook rechtstreeks op DVD branden. Met de HDMI aansluiting ben je in staat opnamen op elke HD TV te laten zien aan vrienden en familie of om videobeelden rechtstreeks vast te leggen met een compatibele computer. Gebruikers kunnen een eigen muziekspeler aansluiten om tijdens weergave van het beeldmateriaal de muziek van hun keuze te laten horen.

De Legria HF S serie gebruikt hoge capaciteit flash memory; 64 GB bij de Legria HF S21 en 32 GB bij de Legria HF S20. Beide modellen beschikken over twee SDHC slots voor totaal 64 GB aan extra opslagruimte. De Legria HF S200 registreert de beelden uitsluitend op verwisselbare SDHC kaarten, twee slots bieden totaal 64 GB aan flexibele opslagruimte die je naar wens kunt toevoegen of verwijderen. Ook de HF S serie heeft de Relay mode om automatisch te wisselen tussen de opslagbronnen zonder dat je daar iets voor moet doen.

De adviesprijzen voor de Legria HF S camcorders zijn 1349 euro voor de HF S21, 1149 euro voor de HF S20 en 1049 euro voor de HF S200. Alle camcorders zullen beschikbaar zijn vanaf april 2010.

Leave a Comment

If you would like to make a comment, please fill out the form below.

You must be logged in to post a comment.

© 2005 - 2017 Shikake, -