Nikon introduceert de S8000

Nikon heeft de platste groothoekcamera met 10x zoom ter wereld geïntroduceerd: de S8000. Een stijlvolle, uiterste krachtige camera met HD-video, die deel uitmaakt van het nieuwe assortiment Coolpix-camera’s van Nikon die slechts 27,3 mm dun is.

De S8000 is perfect voor als je een camera zoekt die foto’s van topkwaliteit levert, maar niet al te veel gewicht mee wilt slepen of veel tijd kwijt wilt zijn aan het aanpassen van instellingen. De S8000 is met zijn reeks automatische instellingen (waaronder vier functies tegen onscherpte) erg gebruiksvriendelijk, biedt 14,2 megapixels en is met zijn korte opstarttijd en AF-systeem van DSLR-klasse binnen enkele tellen gereed voor gebruik. En als een foto niet voldoende is om de actie vast te leggen, kun je met de speciale videoknop direct een HD-video opnemen. De functie voor HD-film (High Definition) met stereogeluid biedt een resolutie van 720p en legt de hele actie vast met een indrukwekkende snelheid van 30 beelden per seconde.

Het NIKKOR-groothoekobjectief met 10x optische zoom en ED-glas (extra-low dispersion) levert zeer scherpe resultaten, zowel bij het maken van foto’s als bij het opnemen van HD-filmclips (High Definition). Het biedt je ook de vrijheid om schitterende, gedetailleerde close-ups van onderwerp te maken in de macrostand tot maar liefst één centimeter afstand. Je kan ook indrukwekkende groothoekbeelden met teleobjectief vastleggen, bijvoorbeeld als je het hele voetbalelftal op de foto wilt zetten.

Het geavanceerde systeem voor flitserregeling levert resultaten op die er natuurlijker uitzien bij opnamen bij weinig licht. Het heldere 7,6 cm (3 inch) grote LCD-scherm met hoge resolutie (921K punten) zorgt zowel bij opname als weergave voor minimale reflectie, zelfs in fel zonlicht.

De Coolpix S8000 is uitgerust met de Creatieve instelknop. Dit is een nieuwe manier om opnamen aan te passen zonder gebruik van een pc. Helderheid, verzadiging en kleurtint kunnen op eenvoudige wijze worden aangepast met de draaibare multi-selector, om te zorgen dat de foto er precies zo uitziet als je had bedoeld.

Met de S8000 is het tevens gemakkelijk om scherpe foto’s te maken. Hiervoor zorgen onder andere de vier functies tegen onscherpte, die zelfs kunnen worden gebruikt bij bewegende onderwerpen of bij opnamen uit de hand, ’s avond of ’s nachts. Een lichtgevoeligheid van ISO 3200 zorgt voor een kleinere kans op onscherpe beelden bij snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht. Deze functie werkt in combinatie met de functie voor vibratiereductie met lens-shift. Hierdoor wordt het effect van het trillen van de camera beperkt, met name bij weinig licht of een instabiele camerapositie. De geavanceerde bewegingsdetectie compenseert bewegingen van de camera of het onderwerp. Dit is perfect als je nachtopnamen maakt of binnensporten fotografeert.

Tot slot worden, als de functie Best Shot Selector (BSS) is geselecteerd, maximaal tien opeenvolgende opnamen met de camera gemaakt en de scherpste foto bewaard. Het beeldverwerkingssysteem is geoptimaliseerd op basis van Nikons eigen beeldverwerkingsconcept, EXPEED. Als er geen stopcontact voorhanden is, kun je de camera met de usb-laadadapter ook opladen vanaf een pc of laptop. Je kunt veilig een back-up van je foto’s maken met my Picturetown, de gratis online opslag- en uitwisselservice voor digitale foto’s, die u wordt aangeboden door Nikon. Je kunt zo eenvoudig fotoherinneringen met vrienden delen en dierbare herinneringen ordenen in online collecties. Je krijgt 2 GB aan opslagruimte, die je gratis kunt gebruiken voor het opslaan van duizenden dierbare foto’s. Wil je meer foto’s opslaan, dan kun je je lidmaatschap op elk gewenst moment upgraden naar een Gold Account.

De Nikon Coolpix S8000 heeft een aluminium afwerking met rubberen coating voor een betere greep en is leverbaar de kleuren zwart, bruin en champagnezilver. De Coolpix S8000 zal dit 19 februari op de markt komen, de adviesprijs is 289 euro.

Leave a Comment

If you would like to make a comment, please fill out the form below.

You must be logged in to post a comment.

© 2005 - 2017 Shikake, -