Panasonic introduceert twee nieuwe camcorders

Panasonic heeft twee HD camcorders geïntroduceerd die beelden weergeven met een bijna professionele kwaliteit; de HDC-HS700 en HDC-SD700. Beide camcorders hebben een aantal sterke punten, zoals het nieuw ontwikkelde 3MOS systeem met hoge lichtgevoeligheid, Full HD opname-mogelijkheid in 1080p, de 35 mm groothoeklens en de nieuw ontwikkelde beeldstabilisatie POWER O.I.S.

Deze nieuwe camcorders geven je nog meer plezier met het filmen dan de eerste 3MOS Full HD modellen; dit komt door de combinatie van Full HD opnames met een geavanceerd 3MOS systeem. Het 1080/50p opnamesysteem produceert expressieve beelden zonder verlies van detail. Full HD 1920 x 1080p beelden die zijn opgenomen met deze high-end modellen kun je in hun oorspronkelijke schoonheid bekijken op een grote VIERA-tv met 1080p compatibiliteit, door de camera simpelweg aan te sluiten op de VIERA-tv. Bovendien maken zijn afmetingen hem ideaal om al lopende opnames te maken. Het zeer lichtgevoelige 3MOS systeem biedt je een totaal van 7.590.000 effectieve pixels. Dit maakt het mogelijk om 14,2-megapixel foto’s te maken (in de Still Image mode), alsmede om 13,3-megapixel foto’s te nemen van opgenomen bewegende beelden.

De nieuw ontworpen, F1.5 lens met grote diameter, realiseert een prachtige beeldweergave die kenmerkend is voor alle Leica objectieven. De 12x optische zoomlens is verder versterkt door de Intelligent Resolutie Technologie in het Crystal Engine Pro-image-processing circuit, om een nieuwe 18x Intelligent Zoom te realiseren met nog meer details. Bovendien zijn de nieuwe camera’s uitgerust met een 35mm groothoeklens (35mm lens-equivalent) die ideaal is voor veel verschillende opnamesituaties, zoals zelf-portretten en groepsfoto’s binnenshuis en opnames van landschappen buiten.

Ook zijn de nieuwe camcorders voorzien van de IA (Intelligent Auto) functie, die al zeer populair was bij vorige modellen. De functie POWER O.I.S. corrigeert zo’n vijf keer meer dan gangbare systemen waardoor vervaging door trillen van je handen effectief wordt onderdrukt, iets wat voorheen moeilijk te bereiken was. De aanvulling met een Active mode, die de onscherpte minimaliseert en je in staat stelt om al lopend opnames te maken, zorgt voor heldere, scherpe beelden in vrijwel alle opnamestanden, van groothoek tot zoomopnames. Bovendien zijn de nieuwe modellen uitgerust met Gezichtsherkenning Pro, een functie die zeer populair is op de Lumix digitale camera’s. De camera herkent de geregistreerde gezichten en optimaliseert automatisch de scherpstelling en belichting voor hen, en blijft deze volgen als deze persoon zich beweegt binnen het kader van het grote 3.0 inch touch LCD-scherm. Een ideale functie bij het maken van video-opnames, bijvoorbeeld bij het filmen van een kind in een groep.

Zowel de HDC-HS700 als de HDC-SD700 zijn voorzien van een Manual Ring die een grotere bedieningsvrijheid geven als je niet alleen afhankelijk wil zijn van de automatische functies. Door de grote ring kun je spelen met de zoom, focus, diafragma, sluitertijd en witbalans. De elektronische zoeker en de aansluiting voor een microfoon bieden nog meer creatieve mogelijkheden. De nieuwe Windruisonderdrukking herkent en onderdrukt automatisch alleen het geluid van wind. Zo worden de gewenste geluiden behouden en biedt het geheel toch een levensechte en natuurlijke weergave.

De Hybride camcorder HDC-HS700 neemt Full HD beelden op op een HDD (240GB) en een SDXC, SDHC of SD geheugenkaart. Het interne HDD geheugen van 240GB kan in de HE mode 102 uur aan opnames opslaan. Wordt dit gecombineerd met een 64GB SDXC geheugenkaart, dan wordt de opslagtijd verder uitgebreid tot 27 uur en 30 minuten. De HS700 kan opgenomen videobeelden van een SDXC, SDHC of een SD geheugenkaart heel eenvoudig kopiëren naar een Hard Disk, of andersom.

De HDC-SD700 is zeer goed bestand tegen stoten en schokken omdat het apparaat de beelden vastlegt op een SDXC, SDHC, of SD geheugenkaart en dus geen spoelmechaniek heeft. Daar de HDC-SD700 VIERA Image Viewer ondersteunt kan na een dagje filmen het SDXC, SDHC of SD geheugenkaartje eenvoudig uit de camcorder worden gehaald om in een Panasonic VIERA TV met geheugenkaartslot te worden gestopt, waarna de opgenomen beelden klaar zijn voor weergave op een groot scherm. Bovendien kun je de opnames ook terugkijken via een geschikt model Panasonic Blu-ray speler.

Leave a Comment

If you would like to make a comment, please fill out the form below.

You must be logged in to post a comment.

© 2005 - 2017 Shikake, -